Alles over elektrisch rijden


Onze elektrische modellen


Niro EV

Deze revolutionaire elektrische auto biedt niet alleen ongeëvenaarde prestaties, maar ook een unieke combinatie van stijl, comfort en milieubewustzijn.

EV6

Met zijn scherpe lijnen, creërt de EV6 een modern, sportief en iconisch uiterlijk. Binnenin ontmoet u intelligente techniek en een futuristisch duurzaam design.

EV9

Een stoere elektrische SUV met een krachtige uitstraling én een wendbare 6- of 7- zits auto die zich thuis voelt in de stad.

Concept EV3

Het resultaat van Kia’s visie op een elektrische compacte crossover die functionaliteit en rijplezier moeiteloos combineert.

Concept EV4

Deze vierdeursconceptauto is geen gewone sedan vanwege zijn krachtige uitstraling. Het is een revolutionair type EV-sedan dat innovatie symboliseert.

Concept EV5

De derde toegewijde elektrische auto in de line-up, is ontworpen op basis van het speciale EV-platform van het merk, E-GMP.

Elektrische bedrijfswagens

Stap in de wereld van grensverleggende mobiliteit met Kia’s Platform Beyond Vehicle (PBV)-strategie. Deze strategie start in 2025 met de PV5.


Laad infrastructuur


Laadservices

Met uw gratis Kia Charge-kaart kunt u bij 99% van de publieke laadpunten in Europa eenvoudig laden. Dat zijn meer dan 500.000 laadstations.

Kia Charge

Kia Charge is een compleet energiesysteem dat is afgestemd op uw leven. Een systeem dat u helpt wanneer nodig zonder dat u er omkijken naar heeft. Zo navigeert Kia u naar het energiesysteem van de toekomst.

Bi-directionele laadtechnologie

Hierbij wordt de auto opgeladen wanneer er meer aanbod dan behoefte is. Op momenten dat de vraag het aanbod overtreft kan de auto energie terugleveren aan het elektriciteitsnet.

Oplaadtijden en kosten

Als u sommige mensen moet geloven, staat u vele uren naast een laadpaal te wachten. De realiteit vertelt ons dat dit eigenlijk erg meevalt, tegen vaak relatief goedkope tarieven.


Subsidies en fiscale voordelen


Financiële voordelen

Elektrisch rijden is goedkoper vanwege fiscale voordelen. De aanschafkosten voor een EV zijn dan wel hoger dan voor een conventionele auto, maar de gebruikskosten zijn veel lager. Het is daarom voordeliger om voor een elektrische auto te kiezen.

Aanschafkosten

De aanschafkosten van een EV liggen vaak hoger, omdat de batterij van een EV duur is. Daarnaast worden EV’s nog op kleinere schaal geproduceerd en wordt er veel onderzoek in gedaan. Gelukkig wordt hierin gecompenseerd met subsidies en belastingvoordelen.

SEPP subsidie

Ook in 2024 kunt u SEPP voor elektrische auto’s aanvragen. Het gaat om elektrische auto’s die u koopt of leaset en zowel om nieuwe elektrische wagens als gebruikte. Er zitten wel enkele voorwaarden aan verbonden, komt u in aanmerking?

BPM/MRB

Elektrische voertuigen zijn vrijgesteld van belasting personenauto’s en motorrijwielen omdat bij een EV geen CO2-uitstoot plaats vindt. Daarnaast hoeft u ook geen wegenbelasting te betalen voor een EV. Dit alles tot 2025, waarna EV’s 25% MRB moeten betalen.


EV Algemeen


Actieradius

Wist u dat de helft van alle autoritten korter is dan 8 kilometer? Elektrische modellen hebben een ruim rijbereik en slimme bespaarsystemen, waardoor ze zeer zuinig zijn en verder kunnen komen dan verwacht. Want hoe vaak moet u eigenlijk verder rijden dan 200 kilometer in één stuk?

Onderhoudskosten

Elektrische auto’s hebben minder onderhoud nodig dan auto’s met een brandstofmotor vanwege minder bewegende onderdelen. Ook betekent dit geen vervanging van motorolie of oliefilters. Toch problemen? Dan biedt Kia altijd 7 jaar garantie op de auto én het accupakket.

Kia Smart Charge-app

De Kia Smart Charge app optimaliseert het opladen van uw elektrische Kia door automatisch thuis te laden wanneer de stroom het goedkoopst is. Even niet thuis? Dan kunt u ook direct zien waar en wanneer u de goedkoopste stroom direct kunt laden. Hierdoor bespaart u tot wel 30% op uw laadkosten

Samenwerking Vattenfall & Road

Kia Charge biedt een samenwerking met Vattenfall waardoor u kunt kiezen voor energiecontracten met 100% groene stroom uit Nederland. Vattenfall is een energiebedrijf dat streeft naar een fossielvrij leven binnen één generatie door investeringen in zon, water en wind.


  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

HomeAlles over elektrisch rijden