Movement, accelerated.
EV voor iedereen

De bedrijfswagens van Kia

Stap in de wereld van grensverleggende mobiliteit met Kia’s Platform Beyond Vehicle (PBV)-strategie. Van het veelzijdige Kia Concept PV5 tot aanpasbare mobiliteitsoplossingen in verschillende fasen, deze visie van Kia op mobiliteit belooft een blijvende impact te hebben.

Kia-EV-day-PBV

Kia’s Platform Beyond Vehicle (PBV)-strategie: de toekomst van mobiliteit

Kia onthulde zijn Platform Beyond Vehicle (PBV)-strategie op de Consumer Electronics Show (CES) 2024 in Las Vegas, wat een revolutie teweegbrengt in de wereld van mobiliteit. De Kia Concept PV5, een modulair voertuig en het eerste voorbeeld van de PBV-filosofie, geeft het startsein voor deze baanbrekende strategie.

Met de nadruk op innovatie en klantgericht denken wil Kia flexibele mobiliteitsoplossingen bieden aan zowel bedrijven als particulieren. Deze voertuigen, gebaseerd op de software-to-everything-strategie (SDx) van Hyundai Motor Group, combineren op maat gemaakte elektrische voertuigen met geavanceerde software om ongekende flexibiliteit te creëren.

“Met onze nieuwe PBV-strategie willen we inspringen op de behoeften van klanten en communities en we richten ons daarbij op specifieke marktvoorkeuren”, aldus Ho Sung Song, president en CEO van Kia. “De PBV’s van Kia gaan ondernemers helpen bij het innoveren van hun activiteiten dankzij ons klantgerichte managementsysteem, de expertise op het gebied van EV’s en de zich snel ontwikkelende SDx-strategie van de Hyundai Motor Group. We zijn verheugd om hier op de CES te laten zien dat we volledig voorbereid zijn om de pionier te worden op de wereldwijde PBV-markt” voegde hij eraan toe.

Een visie op toekomstige mobiliteit

Kia creëert een breed aanbod op maat gemaakte voertuigen om aan de individuele behoeften van klanten en organisaties te voldoen. De PBV’s belichamen een klantgerichte aanpak en zijn gebouwd rond een specifiek ecosysteem dat voertuigen, software en toekomstige technologieën integreert. Kia’s PBV-roadmap omvat drie fasen die cruciaal zijn voor het realiseren van de SDx-visie van Hyundai Motor Group.

  1. De eerste fase draait om de Kia PV5, een veelzijdige elektrische auto die is geoptimaliseerd voor pakketbezorging en nutsbedrijven. Het biedt geavanceerde dataconnectiviteit voor een softwaregestuurd wagenpark, waardoor de efficiëntie wordt gemaximaliseerd.
  2. In de tweede fase wordt het PBV-assortiment uitgebreid met modellen zoals de PV7 en PV1, waarbij op AI gebaseerde mobiliteitsplatforms worden gelanceerd. Deze platforms gebruiken gegevens om met gebruikers te communiceren en ervoor te zorgen dat voertuigen altijd up-to-date zijn.
  3. In de derde fase evolueren PBV’s naar zeer aanpasbare mobiliteitsoplossingen, volledig geïntegreerd met toekomstige mobiliteitsecosystemen. Dit betekent dat PBV’s onderdeel zullen worden van slimme stadscontrolesystemen, en dat geconnecteerde, zelfrijdende voertuigen nieuwe levensstijlen en vormen van ondernemen mogelijk zullen maken.

Ontworpen voor gemak en duurzaamheid

Met de “Easy Swap”-technologie kan één chassis worden gebruikt voor verschillende mobiliteitsbehoeften. De “Dynamic Hybrid” lasvrije carrosserieconstructie maakt snelle transformaties mogelijk. Daarbij staat duurzaamheid centraal in het ontwerp, met het gebruik van bioplastic, gerecyclede materialen en bio-PU-schuim. Het ontwerp van de PBV’s is geïnspireerd op robuuste, eenvoudige tools en is volledig gericht op nuttige functies. Of het nu gaat om personenvervoer, goederenvervoer of logistieke behoeften, elke PBV straalt betrouwbaarheid en gebruiksgemak uit.

Dankzij partnerschappen met bedrijven als Uber, Coupang, CJ Logistics, Kakao Mobility en Dubai Taxi Corporation kan Kia een geïntegreerde PBV-vlootbeheeroplossing aanbieden waarmee klanten meerdere voertuigen efficiënt kunnen monitoren. Om optimaal te profiteren van de mogelijkheden die PBV’s bieden, lanceert Kia een speciaal bedrijfssysteem dat alles omvat, van productassortiment tot software-integratie en wereldwijde partnerschappen. De PBV-specifieke EVO-fabriek in Autoland Hwaseong, Korea, met een hybride productieaanpak, zal naar verwachting medio 2025 operationeel zijn.

Kia PBV, wat is dat?

Maak kennis met de toekomst van mobiliteit: Purpose-Built Vehicles

We informeren u graag over alle innovatieve ontwikkelingen die deze nieuwe elektrische conceptauto’s met zich meebrengen. Schrijf u in voor onze updates en ontvang als een van de eersten exclusieve informatie, onthullingen en meer over de PBV’s van Kia.

HomeDe bedrijfswagens van Kia