Nu vanaf
€ 67.995,-
Private lease
€ 914,-

Kia EV9

De nieuwe dedicated EV, de Kia EV9

Op basis van de jarenlange ervaring van Kia en als pionier van het SUV-segment, zetten zij nu de volgende stap naar een geëlektrificeerde toekomst met de langverwachte introductie van de Kia EV9. Kia heeft de elektrische SUV volledig opnieuw uitgevonden. Het enorm ruime, innovatieve interieur stelt u in staat om de inspiratie die autorijden kan bieden opnieuw te ontdekken. De ervaring van verbonden, opwindend en veilig rijden is opnieuw gedefinieerd dankzij Kia’s geavanceerde technologieën. Voor de nieuwe dedicated EV, de Kia EV9, heeft Kia zichzelf uitgedaagd. Zij wilden een baanbrekende elektrische auto creëren met een authentiek en gedurfd SUV-karakter. Kia gelooft dat deze benadering essentieel is voor de toekomst van innovatieve EV’s. Geleid door deze overtuiging en Kia’s ‘Opposites United’-ontwerpfilosofie werd de identiteit van de EV9 geboren: 100% EV, solide, capabel en verfijnd.

De ontwerpfilosifie

De carrosserie weerspiegelt de ontwerpfilosofie. De gestroomlijnde basis en de brede, driehoekige schouderlijn brengt twee contrasterende eigenschappen samen waarmee Kia een sterk karakter creëert. Ondanks zijn hoogte en het unieke rechtop profiel is het de ontwikkelaars gelukt, na vele uren van finetunen in de windtunnel, de EV9 zeer efficiënte, aerodynamische prestaties te geven. Minimale luchtstroomopeningen en verticale koplampen passen naadloos in de digitale tiger face. Ze geven de EV9 een zelfverzekerd en herkenbaar front met een futuristisch tintje. Met strakke, pure oppervlakken en een kenmerkende driehoekige lichtsignatuur is de achterkant, die doet denken aan de kajuit van een bootstaart, zowel sterk en verfijnd.

Vier elementen

De keuze van kleuren en materialen voor de Kia EV9 heeft als doel Kia opnieuw te verbinden met de schoonheid van de natuur. Daarom heeft Kia zich laten inspireren door de vier elementen: licht, lucht, aarde en water. Van het verfijnde matte Ivory Silver tot het gedurfde Ocean Blue, de carrosseriekleuren van de EV9 zijn een eerbetoon aan onze natuurlijke omgeving. Maar veel meer dan inspiratie, voorziet de natuur ons van essentiële hulpbronnen. Als onderdeel van de inspanningen om een betere toekomst op te bouwen, heeft Kia wat zij noemen 10 “must-have” duurzame items gedefinieerd die worden toegepast op nieuwe Kia modellen. Kia gaat het gebruik van leer uitfaseren en verhogen het gebruik van  plantaardige materialen zoals maïs, suikerriet en natuurlijke oliën. In het geval van de EV9 worden meer dan 70 upcycled PET-flessen gebruikt in het interieur.

De interactie tussen gebruiker en voertuig

Binnenin de EV9 heeft Kia zich gericht op het verbeteren van interactie. Tussen gebruiker en voertuig, maar ook tussen inzittenden. Kia wilt de technologie en de ruimte bieden om elke reis zinvol te maken. Het brede display strekt zich uit van bestuurder tot passagier. Deze horizontale lay-out werkt op natuurlijke wijze samen met een lang, licht en minimaal dashboard. Zij hebben de beste eigenschappen van het innovatieve E-GMP-platform gebruikt om flexibele zitopstellingen en een riant gevoel van ruimte te creëren. Met als doel het volgende te bieden: De vrijheid om interactief met elkaar te communiceren. De ruimte voor zowel volwassenen als kinderen om comfortabel te zitten, van de eerste tot en met de derde zitrij. En de tijd en ruimte om gedenkwaardige, menselijke ervaringen op te doen. Maar afgezien daarvan maakt het E-GMP-platform volgens Kia een aantal indrukwekkende rijtechnologieën mogelijk, waardoor de EV9 een echt slim voertuig wordt.

De toekomst van mobiliteit begint nú

Bij Kia zijn ze ervan overtuigd dat de toekomst van mobiliteit nú begint. En daarom brengen de nieuwste rijhulptechnologieën van Kia ons een stap dichter bij volledig autonoom rijden en zijn ze ontworpen om u en uw passagiers in uiteenlopende omstandigheden slimme, real-time assistentie te bieden. In sommige markten streeft Kia ernaar om met het nieuwe Highway Driving Pilot systeem, of HDP, level drie van autonoom rijden te bereiken. HDP kan u helpen uw dagelijkse woon-werkverkeer, of zelfs meer avontuurlijke reizen, meer ontspannen te maken en u meer zelfvertrouwen te geven. Onder bepaalde omstandigheden en afhankelijk van de uitvoering, is de EV9 ontworpen om een veilige afstand tot uw voorligger aan te houden en tegelijkertijd de auto binnen de gedetecteerde rijstrookmarkeringen te houden, allemaal zonder het stuur aan te raken. Dankzij de vooruitgang in Lidar-technologie is de Kia EV9 beschikbaar met opmerkelijke omgevingsscantechnologie. De technici van Kia hebben zich gericht op het intelligent combineren van vastgelegde beelden, zodat de auto mogelijke gevaren beter kan detecteren lang voordat de bestuurder ze kan zien. Met in totaal vijftien sensoren, waaronder twee Lidars, kan de EV9 objecten aan de voor-, achterkant en zijkanten van het voertuig detecteren.

De Kia Connect Store

En na de marktintroductie van de EV9 komen er nog meer geavanceerde functies beschikbaar via OTA-updates. De Kia EV9 respecteert ook uw keuzevrijheid. In de “Kia Connect Store” kunt u bladeren door innovatieve functies om uw auto te personaliseren, zelfs na de eerste aankoop van het voertuig. Met andere woorden, Kia heeft de keuzestress, om ter plekke belangrijke aankoopbeslissingen te moeten nemen, verminderd. Dankzij draadloze software-updates kunt u de EV9 vanuit het comfort van uw eigen huis aanpassen aan uw wensen. Kies uit een reeks functies zoals Remote Smart Parking Assist 2.0, Acceleration Boost en de nieuwste digitale grill-verlichtingspatronen. Het is net zo eenvoudig als het updaten van een app op uw smartphone.

Klaar voor al uw avonturen

Voor bepaalde modellen met een groot bereik, richt Kia zich op een elektrische actieradius tot 541 kilometer. En met slechts 15 minuten opladen kunt u tot 239 kilometer afleggen dankzij een ultrasnel 800 volt oplaadsysteem. Bovendien zorgen de robuuste prestaties van de dual motor en het trekvermogen tot 2.500 kilogram, afhankelijk van de markt, voor vermogen en bruikbaarheid in de praktijk. En de EV9 is klaar voor uw avonturen, dankzij het zeer geavanceerde tractiecontrolesysteem en, in sommige markten, de Auto Terrain Mode. Stelt u dit nu eens voor. Altijd een enorme draagbare powerbank bij u. De handige Vehicle-to-load functie biedt een nieuwe functionaliteit die uw verwachtingen overtreft en waardoor u de vrijheid krijgt om elektronische apparaten zoals laptops of zelfs huishoudelijke apparaten en kampeeruitrusting van stroom te voorzien voor het ultieme rijavontuur.

Een toonaangevend niveau van inzittendenbescherming

Bij het kopen van een elektrische auto is veiligheid een van de belangrijkste beslissingsfactoren. De EV9 beschikt over een geavanceerd design en technologieën. De ingenieurs van Kia ontwierpen de chassis- en framestructuur van de EV9 met als doel een toonaangevend niveau van inzittendenbescherming en batterijbescherming te bieden, dankzij werelds eerste gepatenteerde B-stijl verbindingstechnologie en een chassis met hoge torsiestijfheid. Bovendien is, de EV9 ontworpen om de energieverspreiding bij een eventuele botsing te maximaliseren, terwijl een speciaal ontworpen batterijbehuizing bijdraagt aan een hoog veiligheidsniveau.

Meer weten? Download onze Brochures & Prijslijst
HomeKiaModellenKia EV9