Bandenhotel Service

Ons bandenhotel

Als familiebedrijf begrijpen wij de behoeften van onze klanten als geen ander. Naast onze vele andere diensten, bieden wij ook een bandenhotel service aan. Maar wat is een bandenhotel precies en waarom zou u hier gebruik van maken?

Een bandenhotel is een veilige en professionele opslagruimte voor de banden van uw auto. Het kan lastig zijn om de juiste ruimte te vinden om uw zomer- of winterbanden op te slaan. Daarom bieden wij deze service aan. Wij hebben een speciale ruimte waar wij uw banden opslaan, in een schone en droge omgeving, vrij van bijvoorbeeld vocht en stof.

Bekijk alle tarieven

De bandenwisseldagen

Het ophalen, klaarzetten en controleren van banden kost veel tijd. Daarom kiezen we ervoor om banden op alleen specifieke zaterdagen te wisselen. Op deze manier kunnen we de banden klaarzetten en is alles snel en efficiënt geregeld, zodat u slechts een klein half uurtje hoeft te wachten op uw auto. Bovendien kunt u op elk gewenst moment een bandenwissel inplannen, zonder dat u hiervoor een vrije dag hoeft op te nemen.

Wanneer kunt u een bandenwissel inplannen?  
U kunt bij ons uw banden komen wisselen op de volgende dag:
– 20 april tussen 08:00 – 17:00
Bandenwissel inplannen

Wanneer uw auto toe is aan een onderhoudsbeurt kunt u er ook voor kiezen om de bandenwissel te combineren met een onderhoudsbeurt. Op deze manier bespaart u tijd en bent u in één keer klaar met het onderhoud van uw auto.

Bandenwissel garage

Waarom een bandenwissel?

Het wisselen van zomer- naar winterbanden is een belangrijk aspect van het onderhoud van uw auto. De reden hiervoor is dat winterbanden zijn ontworpen om beter te presteren bij koude temperaturen en winterse omstandigheden, zoals sneeuw, ijs en regen. Zomerbanden daarentegen zijn geoptimaliseerd voor warmere temperaturen en droge omstandigheden.

Verder hebben winterbanden een ander profiel dan zomerbanden. Het profiel van een winterband heeft meer groeven en inkepingen dan een zomerband, waardoor het water en sneeuw beter kan afvoeren. Daarnaast is het rubber van winterbanden zachter dan dat van zomerbanden, waardoor de band beter grip heeft op de weg bij koudere temperaturen. Hierdoor heeft u meer controle over uw auto en vermindert u de kans op slippen en ongelukken.

Welke soorten zijn er?

Onze tarieven

Door gebruik te maken van het bandenhotel bij ons hoeft u zich geen zorgen meer te maken over het slepen van zware banden of over de veiligheid van uw banden. Bovendien is het ook nog eens erg handig, omdat onze monteurs direct de banden kunnen wisselen . Zo bent u altijd verzekerd van de beste en meest veilige rijervaring.

Het indelen van de kosten doen wij door middel van de volgende categorieën:

Categorie A

In deze categorie vallen alle A/B segment voertuigen zoals bijvoorbeeld de Kia Picanto, Kia Rio, Kia Stonic, Mitsubishi Space Star, Mitsubishi Colt enz.

Type wisselKosten*
Bandenset op velg € 49,95 per wissel
Bandenset op velg incl. opslag€ 79,95 per wissel
Losse banden € 120,95 per wissel
Losse banden incl. opslag€ 170,95 per wissel

Categorie B

Deze categorie bestaat uit alle C/D segment voertuigen zoals bijvoorbeeld de Kia Niro, Kia Ceed, Kia Venga, Kia XCeed, Mitsubishi ASX enz.

Type wisselKosten*
Bandenset op velg€ 49,95 per wissel
Bandenset op velg incl. opslag€ 89,95 per wissel
Losse banden € 120,95 per wissel
Losse banden incl. opslag€ 180,95 per wissel

Categorie C

In deze laatste categorie vallen alle E segment voertuigen zoals bijvoorbeeld de Kia Sorento, Kia EV6, Kia Sportage, Mitsubishi Outlander, Mitsubishi Eclipse Cross PHEV enz.

Type wisselKosten*
Bandenset op velg € 49,95 per wissel
Bandenset op velg incl. opslag€ 99,95 per wissel
Losse banden € 120,95 per wissel
Losse banden incl. opslag€ 190,95 per wissel

*Alle tarieven zijn inclusief btw.

Bandenwissel inplannen

Zomerbanden

Zomerband-2

Is de temperatuur gemiddeld 7℃ of hoger? Dan zijn zomerbanden de veiligste en zuinigste keuze voor u. Vaak is dit van eind maart tot eind oktober. Vanwege de wegligging, grip en remweg is het belangrijk dat u uw winterbanden op tijd omwisselt voor zomerbanden.

Winterbanden

Winterband-2

Als het sneeuwt, regent en ijzelt wilt u toch goed grip houden op de weg. Winterbanden helpen u hierbij. Ook verkorten ze uw remweg. Wilt u in de winter veilig de weg op? Kies dan van november tot maart voor winterbanden. Winterbanden zijn speciaal gemaakt voor koude weersomstandigheden. Het speciale profiel geeft extra grip op gladde oppervlaktes, zoals sneeuw en ijs.

All season banden

4seizband-2

All season banden zijn een combinatie van zomer- en winterbanden. U kunt er dus het hele jaar mee rijden. Het profiel is een samenstelling van zomer- en winterbanden: hierdoor houdt u grip. Rijdt u toch veel door sneeuw en ijs of bent u van plan op wintersport te gaan met de auto? Hoewel all season banden in alle seizoenen de weg op kunnen, zijn winterbanden toch de meest veilige keuze.

Een offerte voor nieuwe banden

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.


HomeOnderhoud & ServiceBandenhotel Service