Kia Nederland en Interpolis bevorderen veiliger rijgedrag met gamification 15 april 2024

Kia Nederland en Interpolis hebben de handen ineengeslagen om gezamenlijk bij te dragen aan veiliger rijgedrag. Het eerste resultaat van de samenwerking is de ‘Veiliger Rijden Challenge’ met als doel om Kia-rijders veiliger te laten rijden met behulp van innovatieve technologie en door het delen van expertise.

De eerste Veiliger Rijden Challenge is met succes afgerond en daaruit bleek dat Kia-rijders zo’n 15,9% veiliger rijden dan de gemiddelde autorijder. Tijdens de challenge ontvingen de deelnemers persoonlijke feedback op hun rijgedrag via zowel de AutoModus app van Interpolis als via een persoonlijke e-mail van Kia Nederland. De resultaten waren indrukwekkend: met een eindscore van een 8 presteerden Kia-rijders aanzienlijk beter dan het landelijk gemiddelde. Dankzij gamification zorgt de Veiliger Rijden Challenge van Kia Nederland en Interpolis voor een positieve impuls op het gebied van verkeersveiligheid.

De deelnemers ontvingen elke twee weken een e-mail met persoonlijke terugkoppeling over hun score, behaalde medaille (goud, zilver, brons), hun persoonlijke rijgedrag in vergelijking met de groep, en nuttige tips en uitleg over veilig rijden. De uitkomsten van de Veiliger Rijden Challenge onderstrepen de effectiviteit van gamification en persoonlijke feedback als middelen om veiliger rijgedrag te bevorderen.

De gezamenlijke inspanningen van Kia Nederland en Interpolis hebben niet alleen geleid tot directe verbeteringen in het rijgedrag van de deelnemers, maar zijn ook veelbelovend als het gaat om de positieve impact op langere termijn. Door kennis en ervaringen te delen, profiteren beide partijen van elkaars expertise: Interpolis leert van Kia over geavanceerde ADAS-systemen, terwijl Kia profiteert van de inzichten van Interpolis in gedragsveranderingstechnieken.

De samenwerking tussen Kia en Interpolis is een perfect voorbeeld van ‘movement that inspires’. De inspirerende samenwerking legt een solide fundament voor toekomstige initiatieven die zich richten op het stimuleren van veiliger rijgedrag en het verbeteren van de algehele verkeersveiligheid.

HomeKiaNieuwsKia Nederland en Interpolis bevorderen veiliger rijgedrag met gamification