Kia EV9 maakt heuvelklim op Goodwood 14 juli 2023

De Kia EV9 maakt deze week zijn Europese debuut tijdens het Goodwood Festival of Speed en maakt er ook de beroemde heuvelklim. De grote, volledig elektrische SUV van het merk raast gedurende het festival meerdere keren over het 1,86 kilometer lange parcours met  profcoureur Jade Paveley achter het stuur. De EV9 is ook te aanschouwen in de ‘First Glance Paddock’ én op ‘Electric Avenue’ waar bezoekers de SUV uitgebreid kunnen ervaren.

Het Goodwood Festival of Speed is ‘s werelds grootste viering van alles wat spannend en innovatief is in de autobranche. Tot en met 16 juli komen er naar verwachting meer dan 200.000 bezoekers samen om het vierdaagse autofeest op volle toeren te ervaren. Het festival viert dit jaar zijn dertigste verjaardag en biedt het perfecte platform voor de Europese lancering van de EV9.

De geavanceerde, emissievrij rijdende SUV van Kia is verkrijgbaar als zes- of zevenzitter en combineert een gedurfde styling met innovatieve veelzijdigheid en state-of-the-art technologie. De looks van de EV9 zijn gebaseerd op de ‘Opposites United’ designfilosofie en het innovatieve interieurconcept, de lange wielbasis en de volledig vlakke EV-architectuur staan garant voor een ongekende hoeveelheid ruimte voor alle inzittenden, met een lounge-achtig comfort op alle drie de zitrijen. Hij heeft een maximaal bereik tot 541 kilometer** en door de ultrasnelle 800V-oplaadtechnologie kan in slechts 15 minuten tot 239 km actieradius worden bijgeladen.

De EV9 is een van de vele nieuwe elektrische modellen die Kia lanceert als onderdeel van de ‘Plan S’ strategie voor de middellange tot lange termijn. Kia wil tot 2027 wereldwijd 15 nieuwe elektrische modellen introduceren.

De eerste exemplaren van de grote elektrische SUV van Kia arriveren naar verwachting vanaf medio oktober in Nederland. Wie dit weekend niet naar Goodwood gaat, kan de EV9 ook in Nederland ervaren tijdens de exclusieve EV9 Experience die tot eind juli wordt gehouden bij de Kia-dealers.

kia-press-release-goodwood-digital-1920x1080-EV9-3

* De consumentenadviesprijs is inclusief kosten rijklaarmaken bestaande uit: het transporteren van de auto, het reinigen en poetsen van de auto, de nulbeurt, de kentekenplaten, handling- en administratiekosten, recyclingbijdrage, legeskosten, kosten tenaamstelling, een modelspecifieke mattenset en een veiligheidshamer

** Deze waarden zijn in afwachting van definitieve homologatie. De actieradius en verbruikscijfers zijn bepaald met behulp van de WLTP-meetmethode en onder voorbehoud in afwachting van homologatie. Onder normale omstandigheden kunnen verbruikscijfers afwijken door o.a. rijstijl, snelheid, gebruik van comfort-/nevenverbruikers, buitentemperatuur, aantal passagiers/bagage en topografische omstandigheden.

HomeKiaNieuwsKia EV9 maakt heuvelklim op Goodwood