De toekomst is nu: Kia EV6 gearriveerd in Nederland 9 oktober 2021

Nederland is een baanbrekende EV rijker. De eerste modellen rijden deze week al op de weg. Met het grote bereik, de ultrasnelle 800V laadcapaciteit, de innovatieve technologie en zijn ongekende interieurruimte tilt deze elektrische crossover-SUV elektrisch rijden naar een nieuw niveau. Het is de eerste Kia die is gebaseerd op het E-GMP platform dat speciaal is ontwikkeld voor elektrische auto’s.

Sinds de onthulling eerder dit jaar staat de Kia EV6 volop in de belangstelling. De eerste te reserveren exemplaren waren dan ook in no-time vergeven. De dedicated EV van Kia is te bestellen in vier verschillende uitvoeringen, waarvan het merendeel te specificeren is met de grote 77.4 kWh batterij.

GT-Line in Aurora Black Pearl meest populaire EV

Van alle tot nu toe in Nederland bestelde exemplaren is de GT-Line RWD met 229 pk, een range van 528 km* en een vanafprijs van € 56.895,-**, de meest gekozen versie. Deze sportieve uitvoering heeft alle luxe van de standaard EV6 én de EV6 Plus en is daarboven voorzien van onder meer een glazen schuif-/kanteldak, matrix LED-koplampen, een combinatie van suède en vegan lederen bekleding en op afstand bedienbare parkeerassistentie. Afhankelijk van de uitvoering is de EV6 in tot wel tien carrosseriekleuren te bestellen. De door Nederlandse klanten tot nu toe meest gekozen kleur is Aurora Black Pearl.

*) De actieradius en verbruikscijfers zijn bepaald met behulp van de WLTP-meetmethode. Onder normale omstandigheden kunnen verbruikscijfers afwijken door o.a. rijstijl, snelheid, gebruik van comfort-/nevenverbruikers, buitentemperatuur, aantal passagiers/bagage en topografische omstandigheden.

**) Consumentenadviesprijs inclusief kosten rijklaarmaken bestaande uit: het transporteren, reinigen en poetsen van de auto, de kentekenplaten, handling- en administratiekosten, recyclingbijdrage, legeskosten, kosten tenaamstelling, een modelspecifieke mattenset en een veiligheidshamer.

HomeKiaNieuwsDe toekomst is nu: Kia EV6 gearriveerd in Nederland