Ontworpen om u en uw omgeving te inspireren.
De nieuwe Kia Picanto
Nu vanaf
€ 18.995,-
Private lease
€ 294,-

Kia Picanto MY25


Maak kennis met de nieuwe Picanto

Naar verwachting introduceert Kia deze zomer de nieuwe Kia Picanto. Dit nieuwe modeljaar zal vol zitten met de nieuwste technologieën verstopt in een moderne, compacte hatchback.

Een nieuw design

De vernieuwde Picanto biedt een keuze uit de instapversie en de sportieve GT-Line. Die laatste combineert een stijlvol exterieur met geavanceerde technologie, waarmee hij zowel aantrekkelijk is voor jonge autokopers als voor woon-werkverkeerinzet.

De Picanto is wereldwijd één van de meest succesvolle Kia-modellen. Een belangrijke reden hiervoor is de veelzijdigheid die deze hatchbak met zich mee brengt. Zowel op de snelweg, als in de stad, deze auto voelt zich overal thuis.

Standaard was hij nog niet eerder zo compleet uitgerust, waarbij de rijassistentiesystemen ervoor zorgen dat u zich veilig door het verkeer kunt bewegen. De nieuwe Picanto stelt jongere en nieuwe klanten in staat om vroegtijdig in aanraking te komen met het merk Kia, zonder in te leveren op kwaliteit of gemak. De auto is een symbool van onafhankelijkheid en het perfecte middel voor het maken van de mooiste herinneringen.

Vernieuwd ‘Opposites United’-geïnspireerd design

De vernieuwde Picanto is geïnspireerd op Kia’s ‘Opposites United’ designtaal. Het resultaat is een gedurfd en modern design met sportieve looks.

Aan de voorzijde is de nieuwe designtaal direct zichtbaar. De verticale koplampen die we voor het eerst op de EV9 zagen, zijn nu ook bij de Picanto toegepast. Dit in combinatie met een sportieve voorbumper die is uitgetekend in scherpe lijnen. Het vooraanzicht lijkt hierdoor een stuk breder dan de huidige Picanto.

Aan de achterzijde is het verticale ontwerp doorgevoerd in de achterlichten. Deze lopen door over de hele achterzijde waardoor ditzelfde brede ontwerp terugkomt. Ook is de achterbumper aangepakt met diezelfde scherpe lijnen, waardoor het geheel een stuk sportiever oogt.

De basisversie krijgt standaard 14-inch stalen velgen. Optioneel kan gekozen worden uit nieuwe 14, 15 of de speciale 16-inch diamantgeslepen velgen van de Picanto GT-Line.

Maximale efficiency, lage CO2-emissies

De vernieuwde Picanto heeft een efficiënte 1,0-liter benzinemotor met lage CO2-emissies. De voorwielen worden aangedreven via een handgeschakelde vijfversnellingsbak (5MT) of via de Automated Manual Transmission (AMT). Die laatste is gebaseerd op de manuele vijfversnellingsbak, waarbij schakelen automatisch verloopt. Daarmee biedt de AMT het beste van twee werelden: hij combineert de zuinige prestaties van een handgeschakelde versnellingsbak met het gemak van een automaat, waardoor het rijden in de stad nog comfortabeler is.

De wendbaarheid en rijstabiliteit van de Picanto zijn ongekend vanwege de nieuwste technologieën. De besturing van de vernieuwde Picanto is direct, waarbij de stuuruitslag kleiner is dan bij veel concurrenten. Daarmee is de Picanto ook bij lage snelheden in de stad eenvoudig te rijden

De Picanto beschikt over torque vectoring bij het remmen, een extra functie van het Electronic Stability Control systeem (ESC). Door deze technologie in een A-segment-auto toe te passen, blijft de Picanto in bochten steviger en stabieler op de weg liggen, terwijl onderstuur in sneller genomen bochten verder wordt beperkt.

De nieuwste technologie

De vernieuwde Kia Picanto wordt standaard geleverd met een ‘zwevend’ 8,0 inch touchscreen navigatiesysteem en een 4,2 inch digitaal instrumentarium. Het navigatiesysteem heeft Bluetooth multiconnectiviteit en is standaard uitgerust met Apple CarPlay en Android Auto.

Tot de Kia Connect-features behoort een uitgebreid aanbod aan diensten, waaronder live verkeersinformatie, weersverwachtingen, interessante locaties (POI’s) en details over mogelijke parkeerplekken op straat of in parkeergarages.

Ook kunt u de bijbehorende Kia Connect gebruiken, met features als Last Mile Navigatie. Daarmee kunt u ook nadat u uw Picanto heeft  geparkeerd en verlaten, de navigatie blijven gebruiken. Tevens navigeert u  hiermee eenvoudiger door steden, waar parkeergelegenheden vaak op wat grotere afstanden van de winkels, cafés en restaurants gelegen zijn.

Tot slot is de vernieuwde Picanto voorbereid op nieuwe over-the-air functies. Dit scheelt u een hoop tijd, omdat de navigatie- en infotainmentsystemen hiermee automatisch draadloos worden geüpdatet.

Uitgebreid pakket aan nieuwe ADAS-systemen voor extra veiligheid

De vernieuwde Picanto vertrouwt op de Advanced Driver Assistance Systems (ADAS) van Kia, plus een uitgebreid pakket aan actieve-veiligheidsystemen, waarmee hij één van de veiligste auto’s in zijn klasse is. Afhankelijk van de gekozen uitvoering omvat het ADAS-aanbod voor de Picanto onder andere Forward Collision-Avoidance Assist 1.5 (FCA) inclusief voertuig-, fiets- en voetgangerdetectie.

Verder is de vernieuwde Picanto leverbaar met Blind-Spot Collision-Avoidance Assist (BCA), Lane Keeping Assist (LKA), Driver Attention Warning en Leading Vehicle Departure Warning (DAW+), Intelligent Speed Limit Assist (ISLA) evenals Lane Following Assist (LFA). Die laatste maakt gebruik van een frontcamera die de wegmarkeringen ‘ziet’, om via de verbeterde besturing de auto in het midden van zijn rijbaan te houden. Een andere optie is Rear Cross-Traffic Collision-Avoidance Assist (RCCA). Dit systeem waarschuwt de bestuurder en brengt de auto tot stilstand als het bij het achteruitrijden een andere auto detecteert die vanaf links of rechts nadert.

Verder heeft de vernieuwde Picanto Emergency Stop Signal (ESS), dat automatisch de alarmlichten inschakelt wanneer de bestuurder plotseling hard remt, om zo de achteropkomende auto te waarschuwen. Hill-start Assist Control (HAC) houdt de remmen ingeschakeld, zodat de auto op een helling vanuit stilstand soepel kan wegrijden.

Tot slot wordt de Picanto standaard ook geleverd met de Vehicle Stability Management (VSM), Cornering Brake Control (CBC) en Straight-line Stability (SLS) systemen van Kia. Die helpen de bestuurder de controle te behouden bij het remmen en in bochten.

Meer weten? Download onze Brochures & Prijslijst
Onze voorraad

Onze voorraad Kia Picanto

Bekijk hier onze voorraad. Ziet u hier uw toekomstige Picanto staan?

HomeKiaModellenKia Picanto MY25