Movement, accelerated.
EV voor iedereen
Nu vanaf
€ 36.995,-
Private lease
€ 398,-

Kia EV3

De EV3 is het resultaat van Kia’s visie op een elektrische compacte crossover die functionaliteit en rijplezier moeiteloos combineert. De EV3 biedt je de technologie, functionaliteit en het design van het nieuwe elektrische topmodel van Kia, de EV9, in een compacte en toegankelijke vorm. Kia’s designers hebben zich voor de EV3 voornamelijk laten inspireren door de “Joy for Reason”-pijler van de nieuwe ontwerpfilosofie.

“Vreugde kan worden gezien als de tegenpool van de ratio. De ene is een positieve, emotionele reactie, en de andere is afgeleid van logica. Wanneer de twee echter worden gecombineerd, versmelten hun contrasterende kwaliteiten tot een krachtig en zeer indrukwekkend ontwerp,” zegt Karim Habib, Executive Vice President en hoofd van het Kia Global Design Center.

Uniek Silhouet en Opvallende Designkenmerken

De voorruit van de EV3 is naar voren geplaatst en creëert samen met de aflopende daklijn een uniek silhouet. De robuuste architectuur van de vierkante wielkasten, die zijn uitgesneden met asymmetrische hoeken, resulteert in een onverwachte logica en maakt een krachtige indruk. Dit staat in contrast met de omhullende voorruit en de visueel losgekoppelde C-stijl, die de glasoppervlakken met elkaar verbinden en het dak een zwevend effect geven.

Een Interieur met “Joy for Reason”

Het interieur van de EV3 combineert uitzonderlijke functionaliteit met een aanpasbare sfeer en hoogwaardig design. Net als bij het exterieur speelt de “Joy for Reason”-pijler een fundamentele rol, waarbij schijnbare contrasterende waarden worden samengevoegd om een interieur te creëren dat comfortabel is om in te reizen, maar ook veel ruimte biedt voor een actieve levensstijl.


De EV3 heeft Vehicle-to-grid!

Er is bevestigd dat de EV3 zal beschikken over Vehicle-to-grid technologie. Dit betekent dat je met de juiste middelen energie kan opslaan in jouw EV3, wat de volgende voordelen met zich meebrengt:

Met vehicle-to-grid technologie is het mogelijk om de stroom vanuit jouw EV3 weer terug te leveren aan het elektriciteitsnet. Je EV3 kan dan als buffer optreden en overdag het overschot aan energie van de zonnepanelen opslaan. ‘s Avonds als de zonnepanelen geen stroom meer leveren, kan de opgeslagen energie uit jouw EV3 worden gebruikt om het huis van energie te voorzien.

Dit hoeft zich natuurlijk niet te beperken tot je eigen huis maar kan ook breder. Door de technologie slim in te zetten kunnen elektrische auto’s als een tijdelijke opslag ingezet worden. Op die manier kan een netbeheerder een lokale piekbelasting van het elektriciteitsnet voorkomen. De stroom kan bij vraag ook lokaal gericht worden terug geleverd. Nu de prijs die je voor zonnepanelen terugkrijgt minder wordt, zal interesse voor deze technologie naar verwachting toenemen.

Zo is het mogelijk om compleet zelfvoorzienend te zijn met jouw stroom. En kun je binnenkort zelfs verdienen aan jouw nieuwe Kia EV3.

Niet alles is compacter

In veel opzichten is de Kia EV3 een kleinere variant van de Kia EV9. Veel uiterlijke kenmerken komen in beide auto’s terug, maar dan compacter. Er is toch een aspect dat in de EV3 groter is, en dat is de actieradius.

Kies je voor het standaardmodel, dan krijg je een 58,3 kWh accu. Wanneer je voor de Long Range versie kiest, ontvang je een 81,4 kWh accu die maar liefst 600 kilometer* kan rijden op één acculading.

Het geavanceerde Vehicle Charging Management System laadt de batterij in ongeveer 31 minuten weer op van 10 tot 80%.

*De cijfers voor de elektrische actieradius en laadtijden weerspiegelen de verwachte (WLTP) resultaten en zijn in afwachting van definitieve homologatie.


De Kia AI Assistent: jouw eigen virtuele assistent bij al je ritten

Een Kia AI-assistent tijdens jouw ritten. Je kunt het zo gek niet bedenken of deze assistent gaat het voor je waarmaken. Temperatuur op 20℃? De auto doet het voor je. Zoek je een goed café in de buurt? De EV3 geeft suggesties. Zelfs als je je afvraagt wat je kunt doen in het weekend, geeft de AI-assistent activiteiten om te doen.Ontdek hoe de Kia Assistent u kan helpen.

Gemak

Intuïtieve bediening: “Kun je de temperatuur instellen op 20℃?”

Onderweg

Navigatie, POI info: “Kun je een goed café in de buurt aanbevelen?”

Entertainment

Suggesties voor muziek of games voor onderweg: “Kun je mij ontspannende lounge-muziek aanraden?”

Mobiliteit

Informatie over openbaar vervoer, mobile devices synchroniseren: “Kun je mij laten weten hoe laat de trein van Breukelen naar Amsterdam gaat?”

Algemene vragen

Hulp in het dagelijks leven: “Kun je iets leuks bedenken om dit weekend te doen?”

De Kia AI Assistent kan onder verschillende omstandigheden/situaties anders reageren, dit geldt ook voor de reactiesnelheid. Afhankelijk van de beschikbare OTA-updates is het mogelijk dat jouw auto (nog) niet is uitgerust met alle functies of niet precies zo werkt als hier beschreven.

Inspiratie uit het Element van de Lucht en Duurzame Materialen

Het CMF-designteam (Color, Materials, Finish) van Kia liet zich bij het ontwerpen van het interieur van de Kia EV3 inspireren door het element van de lucht, wat resulteerde in een uiterst lichte en doorschijnende ambiance. Het gebruik van innovatieve, duurzame materialen, die niet alleen de impact van de auto op het milieu verminderen, maar ook meer vrijheid in design mogelijk maken en een ongekend niveau van kleur en afwerking bieden.

Het stoelontwerp van de EV3 is gemaakt van natuurlijke structuren om het lichtgewicht en slank te maken. Het vezelweefsel is uitzonderlijk sterk, duurzaam en elegant en is uitgevoerd in rustgevende, natuurlijke tinten. De stoelbekleding is gemaakt met behulp van 3D Knit-technologie, wat niet alleen resulteert in een visueel verbluffend 3D-effect met een uitzonderlijk zacht oppervlak, maar ook een toonaangevend lage materiaalverspilling omdat er minder stiksels en verbindingen nodig zijn.

Innovatieve technologie waarbij het om u draait.

De EV3 helpt je bij het verhogen van je productiviteit of om juist te ontspannen.

Ultra breed panoramisch display

Ultra breed panoramisch scherm met Harman Kardon-geluidssysteem. Het 30″ scherm en de meeslepende geluidskwaliteit zorgen voor een geweldige ervaring in de auto.

Stream uw favoriete content

Premium Streaming-service. Geniet van een persoonlijke bioscoop ervaring met uw favoriete streaming diensten

Bepaal zelf de looks

Personaliseer het infotainmentsysteem (via de Kia Connect Store). In de EV3 kun je het dashboard en het infotainmentsysteem personaliseren met verschillende, door NBA-teams geïnspireerde displaythema’s.

Duurzame materialen geïnspireerd op de natuur

Kia kiest voor de binnenzijde van de consoletafel van de EV3 een materiaal dat niet vervaardigd, maar geteeld is. Mycelium, afkomstig van paddenstoelwortels, combineert een uitstekende sterkte met een extreem zacht oppervlak. Kia heeft als doel om geteelde materialen te ontwikkelen, een proces dat biofabricage wordt genoemd. Door Mycelium te gebruiken, kan Kia de processen nabootsen die in de natuur voorkomen en deze gebruiken om duurzamere oplossingen te ontwerpen – het materiaal kan in elke gewenste vorm worden gekweekt met behulp van een mal.

Het gebruik van Mycelium bevindt zich nog in een vroeg stadium en als onderdeel van de duurzaamheidsstrategie werkt Kia samen met partners om de ontwikkeling van het materiaal te versnellen. Door het zelf verbouwen van eigen materialen kunnen processen worden vereenvoudigd en de vormgeving ervan makkelijker worden uitgevoerd, met een maximaal natuurlijk effect.

Het geavanceerde en ergonomische stoelontwerp en de milieuvriendelijke materialen die Kia op grote schaal wil gaan toepassen, worden in de EV3 gecombineerd met minitafels die in lengte, positie en hoek kunnen roteren. De achterbank is eveneens flexibel en kan moeiteloos worden opgeklapt, waardoor grote bagage-items zoals elektrische steps en fietsen met gemak kunnen worden opgeborgen.


Maak kennis met de revolutionaire Kia EV3

We informeren je graag over alle innovatieve ontwikkelingen die deze nieuwe elektrische auto met zich meebrengt. Schrijf je in voor onze updates en ontvang als een van de eersten exclusieve informatie, onthullingen en meer over de Kia EV3.

Inschrijven voor exclusieve informatie
Onze voorraad

Onze voorraad Kia EV6

Bekijk hier onze voorraad. Ziet u hier uw toekomstige EV6 staan?

HomeKiaModellenKia EV3