Movement, accelerated.
EV voor iedereen

Kia EV3

De EV3 is het resultaat van Kia’s visie op een elektrische compacte crossover die functionaliteit en rijplezier moeiteloos combineert. De EV3 biedt u de technologie, functionaliteit en het design van het nieuwe elektrische topmodel van Kia, de EV9, in een compacte en toegankelijke vorm. Kia’s designers hebben zich voor de EV3 voornamelijk laten inspireren door de “Joy for Reason”-pijler van de nieuwe ontwerpfilosofie.

De Kia EV3.

De volgende gewaagde stap om de wereldwijde overgang naar elektrificatie te versnellen.
Wereldpremière: donderdag 23 mei.

Ben jij ook klaar voor een
nieuw begin? Tel met ons af
naar de nieuwe Kia EV3.

08
19
57
31

“Vreugde kan worden gezien als de tegenpool van de ratio. De ene is een positieve, emotionele reactie, en de andere is afgeleid van logica. Wanneer de twee echter worden gecombineerd, versmelten hun contrasterende kwaliteiten tot een krachtig en zeer indrukwekkend ontwerp”, zegt Karim Habib, Executive Vice President en hoofd van het Kia Global Design Center.

Uniek Silhouet en Opvallende Designkenmerken

De voorruit van de EV3 is naar voren geplaatst en creëert samen met de aflopende daklijn een uniek silhouet. De robuuste architectuur van de vierkante wielkasten, die zijn uitgesneden met asymmetrische hoeken, resulteert in een onverwachte logica en maakt een krachtige indruk. Dit staat in contrast met de omhullende voorruit en de visueel losgekoppelde C-stijl, die de glasoppervlakken met elkaar verbinden en het dak een zwevend effect geven.

Een Interieur met “Joy for Reason”

Het interieur van de EV3 combineert uitzonderlijke functionaliteit met een aanpasbare sfeer en hoogwaardig design. Net als bij het exterieur speelt de “Joy for Reason”-pijler een fundamentele rol, waarbij schijnbare contrasterende waarden worden samengevoegd om een interieur te creëren dat comfortabel is om in te reizen, maar ook veel ruimte biedt voor een actieve levensstijl.

Kia-EV3-concept-bovenzijde

Inspiratie uit het Element van de Lucht en Duurzame Materialen

Het CMF-designteam (Color, Materials, Finish) van Kia liet zich bij het ontwerpen van het interieur van de Kia EV3 inspireren door het element van de lucht, wat resulteerde in een uiterst lichte en doorschijnende ambiance. Het gebruik van innovatieve, duurzame materialen, die niet alleen de impact van de auto op het milieu verminderen, maar ook meer vrijheid in design mogelijk maken en een ongekend niveau van kleur en afwerking bieden.

Het stoelontwerp van de EV3 is gemaakt van natuurlijke structuren om het lichtgewicht en slank te maken. Het vezelweefsel is uitzonderlijk sterk, duurzaam en elegant en is uitgevoerd in rustgevende, natuurlijke tinten. De stoelbekleding is gemaakt met behulp van 3D Knit-technologie, wat niet alleen resulteert in een visueel verbluffend 3D-effect met een uitzonderlijk zacht oppervlak, maar ook een toonaangevend lage materiaalverspilling omdat er minder stiksels en verbindingen nodig zijn.

Duurzame materialen geïnspireerd op de natuur

Kia kiest voor de binnenzijde van de consoletafel van de EV3 een materiaal dat niet vervaardigd, maar geteeld is. Mycelium, afkomstig van paddenstoelwortels, combineert een uitstekende sterkte met een extreem zacht oppervlak. Kia heeft als doel om geteelde materialen te ontwikkelen, een proces dat biofabricage wordt genoemd. Door Mycelium te gebruiken, kan Kia de processen nabootsen die in de natuur voorkomen en deze gebruiken om duurzamere oplossingen te ontwerpen – het materiaal kan in elke gewenste vorm worden gekweekt met behulp van een mal.

Het gebruik van Mycelium bevindt zich nog in een vroeg stadium en als onderdeel van de duurzaamheidsstrategie werkt Kia samen met partners om de ontwikkeling van het materiaal te versnellen. Door het zelf verbouwen van eigen materialen kunnen processen worden vereenvoudigd en de vormgeving ervan makkelijker worden uitgevoerd, met een maximaal natuurlijk effect.

Het geavanceerde en ergonomische stoelontwerp en de milieuvriendelijke materialen die Kia op grote schaal wil gaan toepassen, worden in de EV3 gecombineerd met minitafels die in lengte, positie en hoek kunnen roteren. De achterbank is eveneens flexibel en kan moeiteloos worden opgeklapt, waardoor grote bagage-items zoals elektrische steps en fietsen met gemak kunnen worden opgeborgen.


Op-de-hoogte-blijven-concept-EV3

Maak kennis met de revolutionaire Kia EV3

We informeren u graag over alle innovatieve ontwikkelingen die deze nieuwe elektrische auto met zich meebrengt. Schrijf u in voor onze updates en ontvang als een van de eersten exclusieve informatie, onthullingen en meer over de Kia EV3.

HomeKia EV3