Kia lanceert de e-Niro Edition 2 juli 2021

Kia groeit dóór in Nederland: na recordjaar 2020 heeft het merk ook in de eerste helft van 2021 het succes verder uitgebouwd. Met een marktaandeel van 9,5% was Kia in juni wederom het bestverkochte automerk van Nederland. En in de eerste helft van het jaar was Kia het op één na grootste automerk. Een van de belangrijkste pijlers onder het succes van Kia is de brede line-up van geëlektrificeerde auto’s met ook de e-Niro. Van de 14.219 tot nu toe in 2021 verkochte Kia-modellen was 36 procent een Hybrid, Plug-in Hybrid of EV.

De succesfactor van de e-Niro

Een van de grootste succesmodellen van Kia is en blijft de Niro. Met name de volledig elektrische versie van de bestverkochte auto van Nederland in 2020, is dit jaar onverminderd populair. Ook in juni van dit jaar topte de Niro de Nederlandse verkoopranglijsten. De recordverkopen laten zich goed verklaren. De gunstige prijs/prestatieverhouding, het snelle 3-fase laden, de luxe en complete uitrusting, de ruimte en het grote bereik van tot wel 455* kilometer maken de e-Niro zeer geliefd.

Sinds de lancering van de Niro heeft Kia er in ons land al 36.000 exemplaren van geregistreerd. Met 12.000 eenheden is inmiddels een derde van alle in Nederland rijdende Niro’s volledig elektrisch.

Overstappen nog aantrekkelijker

Om overstappen op elektrisch rijden nog aantrekkelijker te maken, komt Kia met een nieuwe variant van de e-Niro. De nieuwe Edition is gebaseerd op de al rijk uitgeruste DynamicLine en voegt Privacy Glass, verwarmbare voorstoelen en een verwarmbaar stuurwiel toe. De Edition wordt geleverd met 17” lichtmetalen velgen en biedt bovendien onder meer een full map 10,25” navigatiesysteem met UVO Connect en Kia Live Services, adaptieve cruise control, climate control, smart key, Apple Carplay & Android Auto, parkeersensoren achter en een achteruitrijcamera.

Twee uitvoeringen van de e-Niro Edition

De nieuwe Kia e-Niro Edition is leverbaar met een accu van 39.2 kWh en een vermogen van 100 kW / 136 pk of 64 kWh en 150 kW / 204 pk. De consumentenadviesprijzen zijn respectievelijk € 37.995** en € 40.995**. De Edition is dermate rijk uitgerust dat er indien gewenst maar één optie hoeft te worden aangevinkt, de metallic lak à € 795. Het speciale actiemodel is verkrijgbaar in vier verschillende kleuren; Clear White (zonder meerprijs), Aurora Black Pearl, Interstellar Grey of Gravity Blue. Voor de extra rijke uitrusting van de Edition geldt geen meerprijs ten opzichte van de DynamicLine, resulterend in een productvoordeel van € 500.

Private Lease e-Niro

Kia maakt elektrisch rijden op verschillende manieren bereikbaar voor iedereen. Voor zakelijke rijders geldt een zeer lage bijtelling vanaf € 138** per maand. En voor particulieren is de emissievrije Kia e-Niro Edition 64kWh via Private Lease al te rijden vanaf € 389*** per maand.

Nu te bestellen, leverbaar vanaf medio september

De nieuwe e-Niro Edition is vanaf vandaag te bestellen bij ons. De eerste exemplaren arriveren vanaf medio september in ons land.

*) Genoemde actieradius geldt voor de uitvoering met 64 kWh-accu. De actieradius en verbruikscijfers zijn bepaald met behulp van de WLTP-meetmethode. Onder normale omstandigheden kunnen verbruikscijfers afwijken door o.a. rijstijl, snelheid, gebruik van comfort-/nevenverbruikers, buitentemperatuur, aantal passagiers/bagage en topografische omstandigheden.

**) Consumentenadviesprijs inclusief kosten rijklaarmaken bestaande uit: het transporteren, reinigen en poetsen van de auto, de kentekenplaten, handling- en administratiekosten, recyclingbijdrage, legeskosten, kosten tenaamstelling, een modelspecifieke mattenset en een veiligheidshamer. De genoemde bijtelling geldt voor de versie met 39.2 kWh sterke accu, bij een belastingtarief van 37,10%

***) Dit aanbod loopt via Kia Autolease en betreft een product gecertificeerd door Stichting Keurmerk Private Lease. De getoonde prijs betreft, tenzij anders weergegeven, een vanaf tarief gebaseerd op een looptijd van 60 maanden in combinatie met 10.000 km per jaar. Het product bevat alle componenten zoals voorgeschreven door Stichting Keurmerk Private Lease. Kosten voor onder andere wassen, brandstof en updates van een eventueel navigatiesysteem zijn niet inbegrepen. Alle prijzen zijn inclusief BTW weergegeven.

HomeMitsubishiNieuwsKia lanceert de e-Niro Edition