De nieuwe Kia Sportage 8 juni 2021

Kia Corporation heeft vandaag de officiële beelden onthuld van de verbluffende gloednieuwe Kia Sportage, een SUV die zorgvuldig is ontworpen om klanten te inspireren met het interieur en exterieur.

Exterieur

Het exterieur daagt ontwerpnormen uit en verplaatst de Sportage-identiteit naar de volgende generatie, terwijl het zijn rijke erfgoed hulde brengt. Strakke en scherpe lijnen lopen langs het verfijnde carrosserie, wat dramatische stijlspanningen versterkt. Tegelijkertijd bundelen schone, maar sterke oppervlakken de krachten met ingewikkelde graphics om de SUV een dynamische en assertieve wegaanwezigheid te geven. Aan de binnenkant is een ruimte gecreëerd die echt state-of-the-art is, waarbij hightech gevoeligheden in hedendaagse stijl worden gefixeerd.

“Het opnieuw uitvinden van de Sportage bood onze getalenteerde ontwerpteams een geweldige kans om iets nieuws te doen; om inspiratie te halen uit de recente herlancering van het merk en de introductie van EV6 om klanten te inspireren door een modern en innovatief SUV-ontwerp. Met de gloednieuwe Sportage wilden we niet zomaar een stap vooruit zetten, maar een ander niveau in de SUV-klasse creëren,” aldus Karim Habib, Senior Vice President en Directeur van het Global Design Center.

“Als je de gloednieuwe Sportage persoonlijk ziet, met zijn slanke maar krachtige dynamische uitstraling, en als je in de gedetailleerde cabine zit met zijn prachtig gedetailleerd interieur en eersteklas materialen, zie je dat we deze doelen hebben bereikt en nieuwe maatstaven hebben gezet. In de gloednieuwe Sportage geloven we dat je de toekomst van ons merk en onze producten kunt zien.”


Opposites United

Eerder dit jaar onthuld aan de ontwerpgemeenschap, is de nieuwe ontwerpfilosofie van Kia – Opposites United – de kern van de gloednieuwe Kia Sportage, die elk aspect van zijn uiterlijk en karakter beïnvloedt. De principes van opposites united zullen alle toekomstige Kia-ontwerpen beïnvloeden, waardoor ze hetzelfde fundamentele DNA krijgen. De gedachtenprikkelende en gedurfde filosofie versterkt het verband tussen design en de nieuwe merkrichting van Kia, ‘movement that inspires’.

‘Opposites united’ is gevormd uit vijf pijlers: “Joy for Reason, Power to Progress, Technology for Life, Tension for Serenity and Bold for Nature.” De laatste pijler – Bold for Nature – heeft de ontwerpcreatie van de gloednieuwe Sportage diepgaand beïnvloed, waarbij de natuurlijke wereld ontstaat en een ontwerpidentiteit wordt gecreëerd die een gedurfde, emotionele, moderne maar organische vorm heeft.

De gloednieuwe Sportage is het resultaat van een gezamenlijke inspanning tussen het belangrijkste mondiale designnetwerk van Kia in Korea, Duitsland, de VS en China.


Nieuwe benchmarks voor het ontwerp van de SUV-exterieurmodellen

De voorkant van de gloednieuwe Kia Sportage zorgt voor een onmiddellijke impact en een doordacht designstatement met een gedetailleerd georiënteerde zwarte grille die zich uitstrekt over de breedte van de voorkant. Net als een ingewikkeld web brengt de technische graphic de belangrijkste frontfuncties van de gloednieuwe Sportage samen, waarbij een indrukwekkend vooraanzicht wordt gemaakt. De langgerekte grille verbindt Kia’s moderne kenmerkende Tiger Nose grille – die fungeert als het visuele middelpunt van de auto – met de opvallende futuristische, boemerang-vormige DRL’s (dagrijlampen), die op hun beurt solide grenslijnen creëren voor de opvallende koplampen. Deze ingewikkelde en technische ontwerpcomplexiteit van het vooraanzicht wordt op subtiele wijze in balans gebracht door de eenvoud van de belangrijkste oppervlakken aan de voorkant, inclusief de uitgesproken bumper.

Het zijaanzicht van de gloednieuwe Kia Sportage blijft trouw aan het DNA van zijn voorganger, met strakke lijnen die over zuivere, schone maar geraffineerde oppervlakken snijden die de contrasterende volumes naadloos met elkaar combineren. Als eerste voor de Sportage-serie is er nu een zwart dak – een lakoptie in een andere kleur dan de carrosserie van de auto – verkrijgbaar bij het nieuwe model, waardoor het sportieve profiel wordt benadrukt en de architecturaal dynamische C-stijl wordt benadrukt die een gedeconstrueerde look omvat. De toevoeging van een chromen beltline begint op de achterkant van de gloednieuwe Sportage en in de D-stijl, waardoor harmonieuze lijnen worden gecreëerd met de achterspoiler die het sportieve karakter van de auto nog verder versterkt.

Aan de achterkant behoudt de gloednieuwe Sportage zijn sterke wegaanwezigheid met zijn krachtige brede schouders, waardoor de SUV kracht en stabiliteit uitstraalt. De gespierde slingerende fastback stroomt in de achterlichten, die zijn ontworpen om de indruk te geven dat ze met fijne precisie in de carrosserie snijden, waardoor de omtrek van het achteraanzicht en het belangrijkste gedeelte van de achterklep wordt gevormd. De scheermesjes achter zijn verbonden door een slank horizontaal ontwerp, waardoor de gloednieuwe Sportage een verbluffend brede indruk achter krijgt.

Een grote onderste grafische bumperbehuizing aan de achterkant maakt de ontwerpreis compleet en gebruikt dezelfde filosofie als de technische zwarte grille aan de voorkant, die de geheel nieuwe designelementen aan de achterkant van de Sportage verbindt en zorgt voor een lichte uitstraling.


Ultramodern interieur

Het interieur van de gloednieuwe Kia Sportage speelt met een gedurfd karakter, en biedt intuïtieve en innovatieve technologie, om een op de bestuurder gerichte ruimte te creëren.

Een gebeeldhouwd geïntegreerd gebogen scherm met een slank, plat touchpad en fijn gedetailleerde ventilatieopeningen vormen de kern van het spectaculaire interieur van de gloednieuwe Sportage. Het opvallende gebogen display beweegt over het dashboard van de Sportage, waardoor de cockpit een grote breedte en diepte krijgt. Net als de lucht die er doorheen stroomt, stromen de driedimensionale ventilatieopeningen binnen het geïntegreerde gebogen display, wat het eigentijdse en prachtig slanke cockpit-gevoel van de Sportage versterkt.

Het geavanceerde touchpad en de geavanceerde geïntegreerde controller fungeren als zenuwcentrum voor de connectiviteit, functionaliteit en bruikbaarheid van bestuurders en passagiers. Beide systemen zijn ontworpen om gebruiksvriendelijk, zeer intuïtief en hoge gevoeligheid te bieden.

Voor de bestuurder en voorpassagier is een ergonomische middenconsole dat gemak combineert met luxe in de optimale positie. De console is afgewerkt met een hoogglans en biedt opslag, configuratie van het besturingssysteem, bekerhouders en soft-touch-schakelaars, waarvan de laatste op een verhoogd profiel naast de shift-by-wire transmissieknop zitten.

De materialen, van de hoogste kwaliteit die luxueus aanvoelen, dynamische en levendige kleurenopties en extra afwerktechnieken, waaronder chroom en opdruk, zorgen ervoor dat het interieur van de gloednieuwe Sportage een speciale plek is om tijd door te brengen terwijl u onderweg bent. De bestuurders- en voorpassagiersstoel combineren hightech met hoog comfort in een sportief, slank ontwerp.


De slanke hoofdsteunen van de bestuurders- en voorstoelen zorgen voor nog meer comfort voor de passagiers en zijn voorzien van geïntegreerde hangsteunen, waardoor kleding en handtassen eenvoudig en handig op hun plaats kunnen worden vastgehaakt.

De intelligente binnenruimte van de gloednieuwe Sportage is gehuld in een slimme combinatie van functionaliteit en veelzijdigheid.

Voor het eerst in de geschiedenis van de Sportage is een stoutmoediger model speciaal ontworpen om een zelfverzekerder, krachtiger en veelzijdiger karakter over te brengen. De gloednieuwe Sportage X-Line heeft een unieke bumper, zijdorpel en gebogen imperiaal. Aan de binnenkant kunnen geïnteresseerden kiezen tussen de kenmerkende salie groene of zwarte stoelen, maar ook gedurfde bekleding en zwart metalen hout om het zelfverzekerde persona van het model verder tot leven te brengen.

Later dit jaar zal meer informatie over de gloednieuwe Sportage beschikbaar komen. Mis het niet.

HomeMitsubishiNieuwsDe nieuwe Kia Sportage