Kia Niro; bestverkochte auto van Nederland 5 januari 2021

Kia heeft in 2020 haar beste jaar ooit gedraaid. Het was een moeilijk jaar, maar ondanks de uitdagende omstandigheden wist Kia de verkopen vorig jaar fors toe te laten nemen en zij groeiden uit tot het op één na grootste automerk van Nederland. De verkooptopper was de Kia Niro, ook wel de bestverkochte auto van ons land. Kia heeft een aantal interessante feiten bekendgemaakt over de absolute nummer 1. 

Kia heeft het grote Nederlandse succes te danken aan de grote line-up van geëlektrificeerde auto’s die zij aanbieden. Het is voor het eerst dat er zoveel, vooral zakelijke, rijders voor één van modellen koos uit het brede assortiment van Kia. Met bijna 12.000 registraties was de Niro het bestverkochte model uit de portfolio. Kia heeft een aantal interessante feiten over het pareltje onder elkaar gezet:

  • De Niro is verkrijgbaar met 3 geëlektrificeerde aandrijflijnen. Verreweg de meeste Nederlanders kozen voor de volledig elektrische e-Niro (EV). Zo’n 4% van de verkopen was een Plug-in Hybrid (PHEV) en 42% was een Hybrid (HEV). De verkoopcijfers van 2020 op een rij: e-Niro 6.474 stuks – Niro Hybrid 4.960 stuks – Niro Plug-in Hybrid 446 stuks
  • Kia leverde in 2020 in totaal zo’n 69 kilometer aan laadkabels mee met de Plug-in Hybrids en volledige elektrische e-Niro’s.
  • De Niro is verkrijgbaar in een groot aantal kleuren, waarvan er drie favoriet bleken. De meest bestelde kleur is Gravity Blue. Bijna 1 op de 4 van alle Niro’s was afgelopen jaar in deze kleur gespoten. De top drie bestaat uit: Gravity Blue (23%) – Aurora Black Pearl (22%) – Platinum Graphite (19%)
  • 31% van de vorig jaar in Nederland verkochte Niro’s is voorzien van een trekhaak of is geleverd met een speciale kit voor een fietsendrager (RMC).
  • Niro-rijders kunnen met de laadpas van Kia terecht bij meer dan 200.000 laadpunten in heel Europa. Het aantal laadsessies met deze pas verdubbelde in 2020 vergeleken met 2019. De Kia–laadpas gebruikers hebben meer dan 20.000 keer geladen bij laadpalen in Europa.
  • Niro-rijders kozen in 2020 voor luxe tot zeer luxe uitvoeringen. De meest bestelde variant van de Niro Hybrid en Plug-in Hybrid was de DynamicLine. Bijna 60% van de klanten reed met deze luxe versie naar huis. Maar liefst 80% van de verkochte e-Niro’s is besteld als nog luxere ExecutiveLine.
  • 2021 wordt wéér een Niro-jaar. De bestverkochte auto van Nederland is nu verkrijgbaar in nog meer uitvoeringen. Een mooi voorbeeld is de nieuwe line-up van de e-Niro met nog meer keuze, waaronder een versie met een kleinere batterij van 39,2 kWh, een vermogen van 100 kW/136 pk en een range van 289* kilometer. Hiermee wordt de e-Niro bereikbaarder voor een bredere groep Nederlanders die willen overstappen op elektrisch rijden. Het wordt toegankelijk voor het grote publiek.

De nieuwe uitvoeringen van de e-Niro kunnen halverwege januari verwacht worden. Houd onze website in de gaten voor de laatste nieuws en updates.

HomeMitsubishiNieuwsKia Niro; bestverkochte auto van Nederland