Kia EV6 op shortlist van Car of the Year 2022 30 november 2021

De baanbrekende Kia EV6 is genomineerd voor de laatste ronde van de 2022 Car of the Year awards (COTY). De innovatieve, volledig elektrische crossover is door de 61 COTY-juryleden uit 23 landen geselecteerd voor de shortlist van zeven finalisten. De winnaar van de prestigieuze verkiezing wordt op 28 februari 2022 bekend gemaakt.

De recent geïntroduceerde Kia EV6 heeft een grote impact gemaakt op de media en klanten. Met zijn ultrasnelle laadtechnologie, een bereik van 528 km en hoge prestaties is hij een waardige rivaal voor modellen uit hogere segmenten.

De EV6 is de eerste Kia die is ontworpen volgens de nieuwe ‘Opposites United’ designfilosofie van het merk en is ook de eerste dedicated elektrische Kia die is gebaseerd op het geheel nieuwe Electric-Global Modular Platform (E-GMP).

Jason Jeong, President van Kia Europe: “We zijn trots op onze finaleplaats. Na drie eerdere nominaties voor de Ceed (eerste en derde generatie) en de Stinger, is de nominatie van de gloednieuwe EV6 een erkenning van onze vooruitgang en onderstreept het onze toewijding aan het bieden van duurzame mobiliteitsoplossingen. We wensen alle andere genomineerden veel succes bij de Car of the Year Awards”.

the car of the year

HomeMitsubishiNieuwsKia EV6 op shortlist van Car of the Year 2022