Movement, accelerated.
EV voor iedereen

Kia Concept EV4

De Concept EV4 vertegenwoordigt de puurheid van de pijler ‘Power to Progress’ van de ontwerpfilosofie ‘Opposites United Untied’. Deze vierdeursconceptauto is geen gewone sedan vanwege zijn krachtige uitstraling. Het is een revolutionair type EV-sedan dat innovatie symboliseert.

EV4-slider-modelpagina

De Concept EV4 is geïnspireerd op ‘Power to Progress’ en belichaamt een harmonieuze combinatie van zelfverzekerde, geometrische diagonale lijnen en rijke, technische oppervlakken. Het slanke, gestroomlijnde profiel, de lage neus, en de technische dakspoiler zijn kenmerken die doen denken aan sport- en racewagens.

Een nieuwe benadering van het ontwerp

Het agressieve uiterlijk van de voorkant van de Concept EV4 past perfect bij het vooruitstrevend, technologisch silhouet. Door de verticaal geplaatste koplampen aan de buitenranden van de motorkap en voorbumper te plaatsen, creëert de Concept EV4 een brede en indrukwekkende uitstraling. Dit symboliseert de vastberadenheid van Kia om grenzen te verleggen en de EV-revolutie te versnellen.

Een Interieur met ‘Mind-, Perform- of Serenity Modes’-functie

Het interieur heeft een strakke en ruime horizontale indeling, met stijlvolle designelementen die de rijervaring van de bestuurder centraal stellen. Het bedieningspaneel voor de airconditioning kan worden weggewerkt in de middenconsole wanneer het niet in gebruik is, waardoor het zicht van de bestuurder niet wordt belemmerd. Het instrumentenpaneel met twee digitale schermen zorgt voor minimale afleiding.

De Concept EV4 is voorzien van een innovatieve ‘Mind Modes’-functie die de omgevingsverlichting en geanimeerde ventilatiepatronen kan aanpassen. In de ‘Perform’-modus toont het scherm alle informatie die de bestuurder nodig heeft om optimaal te presteren en het meeste uit de dag te halen, terwijl in de ‘Serenity’-modus een reeks digitale graphics wordt weergegeven om een meer ontspannen sfeer te creëren voor reflectie en ontspanning.

Duurzame materialen geïnspireerd op de aarde

Voor het creëren van het interieur van de Concept EV4 heeft het Kia CMF-team zich laten inspireren door het element aarde. Door natuurlijke kleurstoffen toe te passen op 100 procent gerecycled katoen, met behulp van meekrapwortels en walnootschalen, kan het team profiteren van een vrijwel eindeloze reeks tonaliteiten en tinten, met dank aan de natuur.

Vastbesloten om het interieur van de Concept EV4 een sfeer van puur uniekheid en uitzonderlijke kwaliteit te geven, weefde Kia met de hand stoffen strepen en bracht deze aan op de opbergruimte en het dashboard van de auto. Deze handgemaakte aanpak creëert een 3D-effect dat net zo verbluffend en mooi is qua uitvoering als de 3D Knit-afwerking die wordt gebruikt in de Concept EV3-stoelhoezen.

Om de esthetische aantrekkingskracht en functionaliteit van de consoletafel van de Concept EV4 te verbeteren, hebben de CMF-ontwerpers van Kia zich tot hennepvezels gewend. “Hennep is een snelgroeiende plant waarvoor minimale middelen nodig zijn om te kweken”, legt Marília Biill uit. “Het is niet alleen zeer duurzaam, maar ook zeer vormbaar, wat betekent dat het een zeer veelzijdig materiaal is om mee te werken. Bovendien versterkt dit het interieur van het EV-concept met zijn prachtige, rijke kleur.”


Op-de-hoogte-blijven-concept-EV4

Maak kennis met deze bijzondere Kia Concept EV4

We informeren u graag over alle innovatieve ontwikkelingen die deze nieuwe elektrische conceptauto met zich meebrengt. Schrijf u in voor onze updates en ontvang als een van de eersten exclusieve informatie, onthullingen en meer over de Kia Concept EV4.

HomeKia Concept EV4